dissabte, 21 de maig del 2011

El Sant Pare nomena deu consultors per al Pontifici Consell de la nova evangelització



Benet XVI ha nomenat deu consultors del Pontifici Consell per a la promoció de la nova evangelització. Aquest dicasteri es va crear l'octubre de 2010 i està presidit per l'arquebisbe ‘Rino Fisichella’. Pretén promoure l'evangelització en països, principalment d'Europa, en què s'està vivint una forta secularització. Es tracta de cinc representants de diversos moviments de l'Església i cinc experts. Entre aquests hi ha 4 dones.


Els representants de moviments són el sacerdot espanyol ‘Fernando Ocáriz’, vicari general de l'Opus Dei. El president de la Unió de Superiors Generals i rector major dels Salesians, el mexicà ‘Pascual Chávez Villanueva’.


‘Kiko Argüello’, iniciador del Camí Neocatecumenal, el president de Comunió i Alliberament, l'espanyol ‘Julián Carrón’ i l'americana ‘Mary Lou Wirtz’, presidenta de la Unió Internacional de Superiores Generals.

Entre els experts, el rector de la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, el francès ‘François-Xavier Dumortier’. El vicepresident de la Facultat Teològica d’Itàlia Septentrional, Pierangelo Sequeri.

‘Sara Butler’, professora del seminari Saint Joseph de Nova York. Y dos italianes: ‘Chiara Amirante’, fundadora de la associació “Nuevos Horizontes” y ‘Lucetta Scaraffia’, professora d’Història en la Universitat de la Sapienza, Roma.