diumenge, 1 de maig del 2011

Joan Pau II elevat als altars


“No tingueu por, obriu les portes a Crist” o “Totus tuus”, dos lemes del pontificat de Joan Pau II que han tornat a ressonar aquest diumenge al matí a la Plaça de Sant Pere de Vaticà durant l’acte de beatificació del papa polonès.


La cerimònia ha estat seguida amb entusiasme popular per centenars de milers de persones que omplien la Plaça de sant Pere, la Via della Conciliazione i tot l’entorn del Vaticà. Han concelebrat un centenar de cardenals, entre ells l’arquebisbe Barcelona cardenal Lluís Martínez Sistach.


Com un aspecte rellevant en l’homilia de Benet XVI, la referència constant al Concili Vaticà II en el va participar el llavors bisbe Wojtyla. Ha situat com a fruït d’aquest Concili que Joan Pau II “obrís a Crist la societat, la cultura, els sistemes polítics i econòmics, invertint amb la força d’un gegant una tendència que podia semblar irreversible”



oan Pau II serà recordat, deia Navarro-Valls, com el Papa que va revitalitzar el sentit del què és sagrat en un món sord a lo sobrenatural.







El Beat Joan Pau II va fer visible la transcendència en un món que va prescindir d'ella (scriptor.org)




Després de diverses hores, continuen passant multituds (veure http://www.vatican.va/video/ ), amb gran pietat, davant el fèretre del Beat Joan Pau II dins de la basílica de Sant Pere, per venerar les seves restes mortals, mentre es resa el rosari i es canten himnes