dimecres, 4 de maig del 2011

El cardenal ‘Julián Herranz’ ja el va canonitzar just acabat de morir



Un dels grans col•laboradors de Joan Pau II durant el seu pontificat va ser el cardenal ‘Julián Herranz’. Expert en Dret Canònic, va treballar al seu costat durant els últims onze anys de la vida del Papa. Per això el coneixia bé.


"Se’n parla molt del carisma de Joan Pau II. El carisma de Joan Pau II és el carisma de Crist i els qui d'alguna manera han encarnat a Crist, com són els sants, atrauen. La capacitat que tenia d'arrossegar era aquesta".


Joan Pau II també ha estat conegut com el Papa dels rècords. Va visitar 129 països i va recórrer més de 1.200.000 quilòmetres. Però el cardenal ‘Herranz’ assegura que va batre altres rècords encara més grans.


"El record més important -això la premsa no en parla-, és el Papa que més hores ha passat davant el Sagrari, parlant de les seves preocupacions, de les alegries i les tragèdies del món i de l'Església. Per això, després d'aquesta intimitat de tracte amb Crist, parlava sempre de l'amor a Crist en les places i els estadis de mig món ".


La beatificació és un reconeixement públic per part de l'Església a la vida santa de Joan Pau II.


"Jo en el meu cor ja l’havia canonitzat. Això m'ha passat amb persones amb les que he conviscut i després l'Església els ha fet sants. M'ajudava ja en vida, quan estava físicament entre nosaltres, ara que ho està espiritualment, encara més. Li encomano coses i les poso a les seves mans perquè intercedeixi ".