dimarts, 7 de setembre del 2010

Carta del Prelat de l’Opus Dei (Setembre de 2010)



Comença la seva carta Mons. Xavier Echevarría recordant com tots els anys, a mitjans d’aquest mes celebrem la festa de l'Exaltació de la Santa Creu, que ens mou a contemplar plens d'agraïment la meravella: "tant va estimar Déu al món que li va lliurar el seu Fill Unigènit, perquè tot el qui cregui en Ell no mori, sinó que tingui vida eterna", afirmant més endavant que per als fills de Déu en l'Opus Dei, aquesta festa guarda una significació especial, des que el Senyor va il•lustrar el nostre Pare perquè comprengués més profundament que estem cridats a alçar la Creu de Crist en el cim de totes les activitats humanes nobles.

Després d'afirmar que del sacrifici de Crist brollen totes les gràcies que Déu dispensa als homes, reitera que per això, no es pot tenir la vida sobrenatural, participar en la missió redemptora de Jesús, si no ens unim afectiva i efectivament a la Santa Creu: en primer lloc, vivint el millor possible la Missa, (...) que ens impulsa a rebre amb alegria les contrarietats i penes del nostre caminar a la terra; més encara, a buscar activament la mortificació i la penitència voluntària, en les petites coses de cada jornada.

Cita a Sant Josepmaria, que va saber molt de sacrifici des que el Senyor es va posar ben aviat en la seva ànima, preparant-lo per a la missió que volia confiar-li: la fundació de l'Opus Dei, i que aviat va percebre profundament que la Creu anuncia -i anunciarà sempre- la garantia de l'eficàcia sobrenatural a la missió apostòlica.

Referint-se a la propera festa del dia 15, la Mare de Déu dels Dolors, recorda a tots que la nostra labor d'ànimes apostòliques donarà fruit abundant si -amb ànim serè i també feliç- estem ben units a Jesucrist en la Creu, molt a prop de la Verge Dolorosa, i que aquest és el camí que han seguit els deixebles de Jesús des del començament mateix del cristianisme.

La festa del dia 21, Sant Mateu dóna peu al Prelat per afirmar que l'exemple de Crist serà sempre un esperó per a l'afany apostòlic de tots els seus deixebles. També nosaltres ens movem en el si d'una societat en la qual (...) moltes persones no saben res de Déu. D'altres caminen per la terra com si no el coneguessin, lluny dels seus manaments i dels seus ensenyaments, concloent que hem de dirigir-nos a tots per apropar-los al Senyor (...).

Al final de la seva carta demana oracions pels vostres germans Agregats als qui conferiré l'ordenació presbiteral, a Torreciutat, el proper dia 5 de setembre. Continueu demanant cada dia, ben units a les meves intencions, pel Papa, pels Bisbes i els sacerdots de tot el món.

Text complet de la Carta en català


Text complet de la Carta en castellà