dilluns, 27 de setembre del 2010

Mitjans de comunicació i polèmiques, una oportunitat per a l'Església

.
Entrevista a 'Jack Valero', coordinador de “Catholic Voices”


L'expectació i les polèmiques en els mitjans de comunicació sobre la visita del Sant Pare a la Gran Bretanya van tenir lloc en el moment propici per millorar la comunicació de l'Església.


És l'experiència de ‘Catholic Voices’ , un grup de laics voluntaris que durant mesos va estar-se preparant per parlar en els mitjans de comunicació sobre tot tipus de qüestions relacionades amb l'Església catòlica.

El coordinador d'aquesta iniciativa és l'espanyol ‘Jack Valero’, Director de Comunicació de l'Opus Dei a la Gran Bretanya. Un professional que ja acumulava experiència gràcies a Dan Brown i "El Codi da Vinci". Valero ha estat també el cap de premsa per a la beatificació del cardenal Newman.

En aquesta entrevista a ZENIT, ‘Jack Valero’ afirma que és necessari «tenir una visió positiva dels mitjans de comunicació», ja que aquests «tenen dret a fer preguntes difícils». La seva experiència és una mostra de com és possible avui comunicar el missatge cristià.

Com va sorgir la idea de ‘Catholic Voices’, de preparar laics perquè puguin parlar davant els mitjans de comunicació?

El novembre del 2009 va haver–hi a Londres el famós debat sobre l'Església catòlica que es va perdre per golejada. Això va fer que els catòlics reflexionessin la seva capacitat de comunicar, especialment quan teníem de preparar la visita del Papa l'any següent.

Tot seguit en vaig parlar amb un amic, ‘Austen Ivereigh’, amb qui l’any 2006 havíem format el ‘Da Vinci Code Response Group’, un grup de catòlics que fossin presents en els mitjans per parlar de Jesucrist, l'Església, l'Opus Dei, etc.

Llegir l'entrevista completa a: ZENIT.org (Entrevista d’Imma Álvarez)
.