diumenge, 5 de setembre del 2010

Testimoni

.

En Josep Maria Viñolas Esteva (1966, Salitja, Girona) ha estat ordenat sacerdot aquest matí pel prelat de l'Opus Dei, monsenyor Xavier Echevarría, en una cerimònia celebrada al santuari de Torreciutat.

És enginyer tècnic agrícola i ha estat professor durant 20 anys a Camp Joliu, un dels centres educatius més prestigiosos en l'àmbit rural, situat a la comarca del Penedès.

Viñolas explica que la seva família sempre s'ha dedicat a l'agricultura i la ramaderia, "i això ha estat la millor motivació per als meus estudis d'Enginyeria Tècnica Agrícola". En Josep Maria és també antic alumne de Bell-lloc, un centre educatiu promogut per l'Opus Dei a Girona.

Poques hores abans de la seva ordenació, en Josep Maria va rebra molts missatges de felicitació, com el de la seva germana Núria, religiosa, missionera de Betània a Xile. També li arriben alguns missatges d'antics alumnes, que li recorden una pauta important en la docència: "l'educació no pot limitar-se a les aules i requereix, juntament amb el professorat, més implicació dels pares. Cada vegada és més necessari un seguiment de l'entorn, perquè aquesta formació no sigui únicament acadèmica sinó integral".

"Crec que hi ha una onada de nous sacerdots amb un gran afany de contribuir a renovar la vida de l'Església, i fidels al seu ministeri i al que l'Església espera d'ells."

Josep Maria ha realitzat la seva tesi doctoral sobre "La fe i la increença en les publicacions del Consell Pontifici de la Cultura", i per això ha estudiat a fons l'ateisme, el relativisme i la indiferència religiosa. Li il•lusiona la tasca "de revifar les nostres arrels culturals, que són profundament cristianes, perquè l'home pugui trobar la veritable felicitat, la bellesa autèntica".

Als 44 anys dóna el pas de l'ordenació, mogut per "l'exemple de tants sacerdots molt bons, que ha influït molt en la meva decisió. També m'he adonat que, per poder viure la seva vocació amb tota la força, els cristians necessiten del ministeri sacerdotal, i els sacerdots són escassos. El cristià, si vol viure realment a prop de Déu, necessita del sacerdot que el sostingui mitjançant la Paraula i els sagraments".

El nou sacerdot té la gran il•lusió d'acompanyar a molts en els mil itineraris de la vida: "Els sacerdots hem de ser bons guies, que ajudin a no perdre's cercant per camins que només porten a la decepció més profunda, oferint respostes d'acord amb la Veritat amb majúscules i no segons la moda del moment".

Llegir-ne més Opus Dei Catalunya