dimarts, 14 de setembre del 2010

El proper diumenge dia 19 el Papa Benet XVI presidirà la beatificació del Cardenal Newman


Dijous 16 de setembre el Papa volarà a Edimburg per iniciar un dels viatges més esperats del seu Pontificat, la visita al Regne Unit, invitat oficialment per Sa Majestad la Reina Isabel II.
.
Sa Majestat la Reina i el Govern en ple, a més del primat anglicà -Arquebisbe de Canterbury-, i naturalment tota l'Església catòlica d'Anglaterra, Gal•les i Escòcia, es preparen per els nombrosos actes previstos.

Certament, la trobada del Papa amb els més qualificats representants de les institucions i de la societat civil en la històrica 'Westminster Hall' representarà un dels moments culminants del viatge.

Però serà en la beatificació del Cardenal Newman quan el missatge d'aquesta visita assolirà tot el ple sentit.

Diumenge vinent el Papa presidirà personalment la cerimònia de beatificació del Cardenal John Henry Newman, un dels intel•lectuals més importants del seu temps, nascut a Londres el 1801.

Aquest anglès a qui el Papa ha definit "veritablement gran", ric d'"amable saviesa" i "exemple d'integritat i santedat de vida", que amb els seus escrits i les seves obres ha estat font d'inspiració per a l'Església, i la societat en tantes parts del món, «representa una oportunitat sense precedents per enfortir els llaços entre el Regne Unit i la Santa Seu en iniciatives compartides, així com a l'important paper de la fe per a la creació de sòlides comunitats».


.
Llegir-ne més: Aquí
.