dimecres, 8 de setembre del 2010

Està boig aquest home?

.
Va ocórrer aquest estiu en una excursió per la Cerdanya. Fèiem una sortida familiar, el camí no era gaire difícil i ens acompanyaven alguns néts.

En un moment determinat per la sendera que seguíem ens varem trobar un encreuament, per un corriol de forta pujada baixaven uns excursionistes. El nét de 7 anys es va fixar en un pedró, un senyal muntanyenc indicador del bon camí, format per diverses pedres col•locades curosament una sobre de l'altra. I va preguntar:

Qui ha col•locat aquestes pedres?

Un dels excursionistes li va respondre com aquell qui res: han caigut muntanya avall i s'han amuntegat.

Al sentir la resposta el nen se’m va dirigir i va dir: Avi, està boig aquest home?

Alguna cosa per l'estil li diria aquest nen a ‘Stephen Hawking’ que, en la seva última obra, exclou Déu com a creador de l'Univers.

Un llibre de l'astrofísic ‘Stephen Hawking’ sempre és notícia. Sobre el darrer, ‘The Grand Design’, escrit junt amb el físic nord-americà ‘Leonard Mlodinow’, se n'ha començat a parlar abans que es trobi disponible a les llibreries, i tot el missatge promocional s'ha centrat en una sola idea: ‘Hawking’ exclou Déu com a creador de l'Univers.

El Bing Bang, la gran explosió inicial que va donar origen a l'univers, seria "una conseqüència inevitable" de les lleis de la física, amb la qual cosa el cosmos "es va crear del no res".

Per alguns, que acullen amb una reverència quasi religiosa tot el que digui ‘Hawking’, el cas queda tancat. Però, falta veure si el nou llibre aporta altres arguments, convé recordar que ‘Hawking’ ja proposava l’any 1988 la teoria de l'"autocreació de l'univers" en el seu llibre ‘Història del temps’.

Us convido a llegir un bon i encertat article d' ‘ACEPRENSA’: AQUÍ