divendres, 10 de setembre del 2010

Indemnització per no haver pogut assassinar el seu fill

.
Els pares d'un nen amb ‘Síndrome de Down’ rebran una indemnització per no haver-lo pogut matar durant l'embaràs en desconèixer aquest fet per culpa d'un error en la pràctica de l'amniocentesi.

Així ho informa ‘Europa Press’, quan afirma que el Tribunal Suprem ha condemnat de forma solidària la ‘Generalitat Valenciana’ i la ‘Universitat Miguel Hernández’ d’Elx a pagar a la família 1.500 euros al mes, amb els augments corresponents d'acord amb l'IPC. A més, els pares rebran 150.000 euros de la Comunitat.

Pel que sembla, els tribunals consideren que el dany moral sofert pels pares al no poder assassinar el seu fill en el seu moment ha estat greu, per no esmentar el dret que el nen tenia a no néixer!

Quanta ajuda arriba als pares de nens discapacitats que reben els seus fills amb els braços oberts?

De primer antuvi em va sorprendre i no m’ho creia, per això poso un enllaç amb la notícia d'”Europa Press”. Com veureu, el TS, fa referència a una altra sentència del propi Tribunal Suprem, en la qual afirma que "les despeses derivades de pujar els fills no constitueixen un dany en circumstàncies normals; però, quan les circumstàncies se separen del normal, implicant una càrrega econòmica molt superior a l'ordinària, s'entén que hi pot haver dany i per això és procedent la indemnització".

El Tribunal considera que hi hagut dany perquè les despeses de criar aquest nen són superiors a les despeses de criar un nen que no té cap discapacitat al néixer. Per això torno a reblar el clau i pregunto: Quanta ajuda reben els pares de nens discapacitats en altres circumstàncies?
.