divendres, 17 de setembre del 2010

El Papa ha visitat el Primat Anglicà: "Gràcies per la vostra amistat"


Benet XVI ha visitat ‘Lambeth Palace’, la residència oficial del principal líder de l'Església Anglicana l'Arquebisbe de Canterbury, ‘Rowan Williams’.

Aquest ha agraït la visita del Papa i ha subratllat alguns punts en comú que els anglicans tenen amb els catòlics.

"Potser no seran ràpidament superats els obstacles que impedeixen la plena comunió, però no hi han dificultats en la nostra recerca, ja que amb obedient alegria, ens ajudem uns als altres en el camí de santedat mitjançant l'oració i les cerimònies comunes”.

Ambdós han recordat la trobada que va tenir lloc fa gairebé 30 anys entre els seus dos predecessors, ‘Joan Pau II’ i ‘Robert Runcie’.

Per la seva part, davant de clergues anglicans i catòlics, el Papa ha donat gràcies a l'Església Anglicana per les cordials relacions.

"Vull unir-me a vostès en acció de gràcies per la profunda amistat que ha crescut entre nosaltres i pel notable progrés dut a terme en molts àmbits del diàleg durant els quaranta anys transcorreguts des que la Comissió Internacional Anglicà-Catòlica va començar la seva tasca".

Benet XVI ha posat com exemple d'ecumenisme el cardenal, ‘John Henry Newman’.

"Celebrem un pastor, la visió eclesial del qual va créixer amb la seva formació anglicana i va madurar durant molts anys com a ministre ordenat a l'Església d'Anglaterra. Ell ens ensenya les virtuts que exigeix l'ecumenisme: seguia la seva consciència, fins i tot amb gran sacrifici personal."

.