dissabte, 18 de setembre del 2010

Papa demana perdó a les víctimes d’abusos sexuals durant cerimònia a la Catedral de Westminster


El Papa ha celebrat Missa a la Catedral catòlica de Londres i ha demanat perdó pels abusos sexuals comesos en institucions catòliques. "Per damunt de tot, vull manifestar el meu profund pesar a les víctimes innocents d'aquests crims atroços, junt amb la meva esperança que el poder de la gràcia de Crist, el seu sacrifici de reconciliació, portarà la curació profunda i la pau a les seves vides".

"Penso també en l'immens sofriment causat per l'abús de menors, especialment la comesa per ministres de l'Església. Per damunt de tot, vull manifestar el meu profund dolor a les víctimes innocents d'aquests crims atroços, junt amb la meva esperança que el poder de la gràcia de Crist, el seu sacrifici de reconciliació, portarà la curació profunda i la pau a les seves vides.

Així, doncs, reconec amb vosaltres la vergonya i la humiliació que tots hem sofert a causa d'aquests pecats; i us convido a presentar-les al Senyor, confiant que aquest càstig contribuirà al guariment de les víctimes, a la purificació de l'Església i a la renovació del seu compromís amb l'educació i l'atenció dels joves. Agraeixo els esforços realitzats per afrontar aquest problema de manera responsable, i us demano a tots que us preocupeu de les víctimes i us compadiu dels vostres sacerdots".

.