dijous, 2 de setembre del 2010

La Mare Teresa li va salvar la vocació


La setmana passada el ‘Cardenal Angelo Comastri’ va presidir la celebració eucarística per commemorar el centenari del naixement de la Mare Teresa de Calcuta a l'església de Sant Llorenç a Roma, davant d'unes cent missioneres de la caritat, més de 20 sacerdots, diverses autoritats, voluntaris i indigents que sovintegen les cases de les germanes i un nodrit nombre de fidels.

La Missa va ser concelebrada pel Prefecte de la Congregació per als Bisbes, el ‘Cardenal Marc Ouellet’, que va llegir un missatge del Papa al començament de la Missa.

En l’homilia, el ‘Cardenal Comanstri’ va recordar una trobada personal amb la fundadora de les Missioneres de la Caritat quan ell era un jove sacerdot.

Va explicar que després de ser ordenat sacerdot li va enviar una carta, i la seva resposta "inesperada" va ser sorprenent, perquè estava escrita "en un paper molt pobre, i venia dins un sobre molt tronat".

Un temps després, el ‘Cardenal Comastri’, aprofitant que la Mare Teresa es trobava de visita a Roma, la va anar saludar per agrair-li la resposta. Quan es va trobar amb ella, la Mare Teresa li va fer una pregunta que el va deixar "una mica avergonyit".

" Quantes hores al dia resa? ", li va preguntar.

En els anys setanta, va recordar, l'Església passava un temps una mica “conflictiu", per la qual cosa, creient-se "proper a l'heroisme", el llavors ‘Pare Comastri’ li va explicar que resava la Missa diària, la Litúrgia de les Hores i el Rosari.

La Mare Teresa li va respondre rotundament: "Això no és suficient".

"L'amor no pot ser viscut de forma minimalista", li va dir, i li va demanar que prometés fer mitja hora d'adoració cada dia.

"L'hi ho vaig prometre", va dir el ‘Cardenal Comastri, " i avui puc dir que això va salvar el meu sacerdoci".