divendres, 17 de setembre del 2010

Viatge del Sant Pare al Regne Unit (4)

.
Segon dia de visita del Papa al Regne Unit.

Després d’una breu estada a Escòcia, on va expressar en l'habitual conferència de premsa a bord de l'avió que viatjava la seva "profunda tristesa i estupor" pels casos d'abús sexual comesos per alguns membres del clergat, el Papa Benet XVI va ressaltar que el guariment i la reconciliació de les víctimes és la "prioritat número u".

Benet XVI ja és a Anglaterra. Concretament, la visita britànica del Pontífex continuarà avui a Londres, on té previst trobar-se amb la classe política i visitar l’Abadia de Westminster. A la seva arribada, aquesta mitjanit, el Pontífex ha saludat les persones que s'han congregat davant de la nunciatura apostòlica, a Wimbledon, al sud-oest de la capital anglesa, la residència oficial que tindrà durant la seva estada.

Segona jornada de la històrica visita del Papa Benet XVI al Regne Unit.

El Pontífex ja és a Londres, ciutat a la qual el Pontífex dedica dos dies i on es trobarà amb representants de la vida política, religiosa i cultural. A més, aquesta tarda concelebrarà una històrica Missa amb l'Arquebisbe de Canterbury, la màxima autoritat espiritual de l'Església anglicana, a l'abadia de Westminster. Benet XVI es convertirà, així, en el primer Papa que visita el temple més important de l’Església anglicana.

Discurs al lloc on Tomàs Moro va ser condemnat.

Westminster és el temple on la majoria dels monarques anglesos han estat coronats des del 1066, inclòs el rei Enric VIII, responsable de la ruptura d'Anglaterra amb Roma. Per això, està previst que el Papa pronunciï un dels discursos més importants de la seva visita al Regne Unit justament en el lloc on Tomàs Moro va ser condemnat a mort el 1535 per no abjurar de la seva fe catòlica. Moro, pensador, teòleg i humanista, a més de canceller d'Enric VIII va ser decapitat aquell mateix any i canonitzat al segle XX.

Segons l'agenda, serà justament al lloc de la condemna, l'anomenada Westminster Hall, la part més antiga del Parlament britànic, on el Papa es dirigirà a una àmplia representació del món polític i eclesiàstic amb presència de membres de les cambres dels Comuns i dels Lords, ex-primers ministres i líders religiosos.

D'altra banda, el Pontífex defensarà l'educació en escoles catòliques en una trobada amb 4.000 estudiants al ‘Saint's Mary University College’.

També està previst que el Papa es reuneixi amb algunes de les víctimes d'abusos sexuals comesos per sacerdots catòlics. La visita del Papa al Regne Unit va començar manifestant ahir la seva profunda tristesa i estupor perquè l'Església no havia estat prou vigilant amb la pederàstia.