dimecres, 5 de maig del 2010

Carta del Prelat de l’Obra (maig de 2010)



'Comencem aquest mes dedicat especialment a la Mare de Déu, dins l'any marià que estem celebrant a l'Obra. El cor i el pensament se'ns van de seguida a Santa Maria, Mare de Déu i Mare nostra, per agrair-li els innombrables favors que rebem constantment per la seva intercessió'... Així comença el Prelat la seva carta d'aquest mes de maig.

En aquests dies li agraïm en concret -perdoneu l'incís- l'ordenació sacerdotal de 32 germans vostres, a qui administraré el presbiterat el pròxim dia 8, a la Basílica de Sant Eugeni. Preguem a la Mare de Déu per ells i per tots els sacerdots.

Afirma que tots hem experimentat en la nostra vida la presència benefactora de Santa Maria per apropar-nos a la intimitat del Senyor. Per aquesta raó, i perquè s’ho mereix -no hi ha criatura més digna que la Verge Maria: més que Ella només Déu-, mai no li agrairem prou els esforços per nosaltres, ni la lloança com fóra degut.

Recorda dos aniversaris que es compleixen aquest mes, i que conviden a tractar amb especial afecte la Mare de Déu: la primera romeria de sant Josepmaria -a Sonsoles, l’any 1935- i la novena davant de la Verge de Guadalupe, l’any 1970.





El primer aniversari -el passat dia 2 es van complir 75 anys- Sant Josepmaria va començar el costum de la romeria de maig, de què tants fruits espirituals s'han derivat. Des de llavors, milions de persones han après a portar el seu afecte filial a la Verge Maria amb sabor d'intimitat.


Us suggereixo que ens afanyem més en aquest mes, perquè molts amics ens acompanyin en aquestes visites marianes.

Desitgem donar gràcies a la Mare de Déu per les seves atencions amb l'Església i amb cada un dels seus fills.

L'altre aniversari que es compleix també aquest mes: els quaranta anys del viatge de sant Josepmaria a Mèxic per resar davant de la Verge de Guadalupe, recorda com resava intensament, mogut pel seu amor a l'Església, al Papa, a les ànimes, desitjava posar en mans de la Mare de Déu les intencions del cor.

Recorda Mons. Echevarría que va ser una pregària filial intensíssima, de complet abandonament a la Voluntat de Déu, i al mateix temps insistent, com la d'un nen petit i confiat, i recull en la seva carta unes paraules d'aquella oració, animant tots a resar així a la Mare de Déu, renovant de manera constant la petició per l'Església, pel Papa i els seus col•laboradors; pels Bisbes, pels sacerdots i per tot el poble de Déu.

Text complet de la carta del Prelat de l'Opus Dei (en castellà)

Text complet de la carta del Pelat de l'Opus Dei ( en català )



Enllaç relacionat: Ordenació de 32 sacerdots, en directe per Internet


.