dissabte, 15 de maig del 2010

Loreto, la casa de Maria


Com ja és una pràctica durant l’Any Marià, els dissabtes anem a visitar un Santuari de la Mare de Déu. Avui ho farem al de Loreto on segons la tradició es troba la casa original de María, que va ser traslladat miraculosament del seu lloc d'origen Nazaret a aquest indret italià.

La casa de María és el centre entorn del qual es va construir la gran Basílica de Loreto. Sobre l'altar de la casa de María es venera una petita estàtua de la Verge de Loreto. Es tracta d'una estàtua de fusta de cedre del Líban, provinent d'un arbre dels jardins Vaticans, que el Papa Pius XI va fer tallar i la va coronar el 1922 al Vaticà, abans de que fos traslladada solemnement a Loreto. La Verge actualment està revestida amb un mantell daurat.

Cap a finals del segle XVI els pelegrins que es dirigien a la Casa de Loreto solien cantar lletanies marianes. Són les anomenades "Lletanies Lauretanas" incorporades més tard en el sant rosari . El Santuari aviat es va convertir en un dels llocs de peregrinació més importants per als fidels de tot el món i ha estat objecte de veneració de molts Sants i Papes.




http://www.santuarioloreto.it/
.