dissabte, 15 de maig del 2010

El Papa Benet XVI s’acomiada de Portugal


Milers de persones van sortir als carrers de Porto, una ciutat industrial fortament afectada per la crisi, per rebre el Papa en el seu últim dia de visita a Portugal.


El Director de la Sala de Premsa de la Santa Seu, P. Federico Lombardi, va assenyalar que l'assistència rècord de més de mig milió de persones a la multitudinària Missa que el Papa Benet XVI va presidir a l'esplanada del Santuari de Fátima no va sorprendre gens ni mica i va mostrar la vitalitat de l’Església Catòlica a Portugal.

En declaracions al diari italià Avvenire, el P. Lombardi va comentar que la campanya mediàtica contra el Papa i l'Església pels abusos sexuals comesos per alguns membres del clergat podria haver portat a la percepció que la vitalitat de l'Església i l'atenció de la gent cap al Sant Pare es podria haver «enfosquit»-. «Tanmateix, no va succeir així», va precisar.

El pare Lombardi va qualificar de « viatge meravellós » la visita de Benet XVI a Portugal i va elogiar la «participació extraordinària» dels ciutadans portuguesos.
.