dissabte, 22 de maig del 2010

Santuari de la Mare de Déu de Guadalupe


Parlar de Guadalupe és parlar d'esperança.

La Mare de Déu de Guadalupe va voler manifestar-se a la humanitat a través de l’indi, ‘Juan Diego Cuahtlatoatzlin’, canonitzat pel Papa Joan Pau II el 31 de juliol de 2002.

El Santuari de Guadalupe, conegut com "La Villa", els fidels veneren la imatge conservada intacta, impresa sobre les dues cares del teixit de fibra vegetal. Els colors no provenen de cap pigment conegut , i la imatge està pintada en 4 tècniques diferents sense cap rastre de pinzell.

La Verge té les mans juntes en senyal de recolliment, en profunda oració. El seu rostre és mestís. Una flor de 4 pètals que simbolitza la divinitat i evoca l'espera de Jesucrist, està col•locada sobre el seu ventre des d'on emana una llum intensa que forma una halo lluminós.

"La Villa" rep al voltant de 19 milions de pelegrins l'any. El 12 de desembre, dia de la Festa de Nostra Senyora de Guadalupe, al voltant de 95 mil persones de tot el món visiten el santuari.

La "Morenita" ha estat declarada "Patrona d'Amèrica" pel Papa Pius XII i "Emperadriu d'Amèrica" pel Papa Joan Pau II. Des de 1531 se li va confiar l'evangelització d'Amèrica.

.