divendres, 7 de maig del 2010

Romeria



En què consisteix una romeria?

Encara que hi han moltes modalitats l'important és l'amor que s’hi posa. En general les romeries del mes de maig consisteixen en una visita a una ermita, església o santuari que estigui dedicat a la Mare de Déu.


La romeria té alguna cosa de peregrinació. S'abandonen les activitats corrents per anar a visitar la Senyora. En cert sentit, consisteix en un acte d'agraïment, ja que aquests llocs sants, en els quals es venera la Mare de Déu són tots de la seva predilecció.


La Verge Maria vol mostrar-nos la seva proximitat, i ens deixa la seva targeta de visita perquè ens sentim protegits i estimats. Anar a aquests llocs suposa, per tant, un reconeixement del seu amor i protecció maternals. A Ella la fem feliç i a nosaltres ens fa molt bé reconèixer-nos com a fills seus.


Què s'ha de resar en aquestes visites?

L'ideal seria resar les tres parts del rosari. Una part es resa pel camí cap a l'ermita. La part del dia es resa al lloc escollit. La tercera part es pot resar de tornada.

Hi ha romeries penitents en les quals s’hi va només a resar, a demanar per unes intencions concretes, reparar o agrair. Hi ha romeries familiars i festives, on s'acudeix a resar la Verge i es gaudeix de la seva proximitat durant tot el dia, celebrant-ho amb un dinar campestre o amb un berenar.


Animo els lectors a escollir una bona ermita i decidir fer moltes romeries aquest mes de maig. Hi han moltes coses per demanar a la Mare de Déu: pel guariment d’un malalt, que hi hagi feina, que sapiguem complir la vocació rebuda, que siguem generosos en l’apostolat, que les lleis del nostre país respectin la vida i la dignitat de les persones, per la conversió dels pecadors , per les vocacions al sacerdoci, que ajudi el Sant Pare en aquestes hores difícils en què és objecte dels atacs laïcistes...


Fa pocs dies us vaig parlar de la romeria Matadepera-Montserrat, Montserrat és un bon lloc, però hi han moltíssim santuaris de la Verge escampats per la nostra terra , fruit de la pietat dels nostres avantpassats.


Ahir vaig rebre l’anunci d’una romeria que tradicionalment es fa a Pallerols, envio un enllaç perquè vegeu de què es tracta, clic aquí , podria ser un bon motiu per passar una bona diada familiar al costat de la Mare de Déu.