dijous, 24 de juny del 2010

Actitud vers els altres.


.
Tractar amb gent educada resulta realment senzill, saben com intercanviar aquest tipus de gentileses que aconsegueixen suavitzar aquesta vida, en això consisteixen les bones maneres, en evitar friccions entre les persones i això s’aconsegueix establint les pautes d'una trobada. Si les dues parts saben el que l'altre ha de fer, el conflicte és poc probable. Funciona en tots els nivells, des de la més insignificant transacció entre dues persones, a les relacions entre països. El dret internacional, al cap i a la fi, és simplement un codi de bones maneres, en majúscula.

La bona educació depèn de l'atenció que es presta a altres persones; requereix que un les tracti amb absoluta serietat moral per poder entendre els seus sentiments i les seves necessitats. Algunes persones, egoistes, tenen tendència a no fer-ho i això es nota.

Es mostren impacients amb la gent que no compta per a ells, els ancians, els que tenen dificultats per expressar-se, els desfavorits. Al contrari, una persona educada sempre escolta i tracta amb respecte.

Hem estat absolutament miops en posar atenció a aquells que pensen que l'educació és una mostra d'afectació burgesa, una cosa irrellevant que no s'ha de continuar valorant. Aquesta idea ha conduit a un desastre moral, perquè la cortesia és el component bàsic de la societat civil.

Les bones maneres constituïen el mètode de transmetre el missatge del respecte. Per això tota una generació va perdre una peça vital del puzle moral i ara ens trobem amb els resultats; Una societat en la qual ningú no ajuda a ningú i on ningú no sent res pels altres, una societat en la qual l’agressivitat verbal y la falta de sensibilitat són la norma .
.

1 comentari:

kimi ha dit...

Moltes gràcies per aquest article.
Explica molt bé la importància que tenen les virtuts humanes, que hem de fomentar i conrear per construir un món millor.