divendres, 11 de juny del 2010

El Papa clausura avui l'Any Sacerdotal


Crònica d'un sacerdot participant en aquest esdeveniment

A la Solemne Eucaristia han assistit desenes de milers de sacerdots que s'han traslladat a Roma des de tots els continents.

Els sacerdots hem respost a la invitació que el cardenal va fer fa un parell de mesos a tots els sacerdots del món: "Entorn de la presència nombrosa de preveres en la conclusió de l'Any Sacerdotal, a Roma, hi ha encara un motiu particular, que avui es col•loca al cor de l'Església. Es tracta d'oferir al nostre amadíssim Papa Benet XVI la nostra solidaritat i el nostre suport, la nostra confiança i la nostra comunió incondicional davant dels freqüents atacs, que es dirigeixen contra la seva Persona en el moment actual en l'àmbit de les decisions sobre els clergues, que han incorregut en delictes sexuals contra menors.

Les acusacions contra el Papa són evidentment injustes, i s'ha demostrat que ningú no ha fet tant com Benet XVI per condemnar i combatre correctament tals crims. Per això, la presència massiva de mossens a la plaça, al voltant del Papa ha estat una senyal molt important del nostre decidit rebuig dels injustos atacs dels quals és víctima. Així doncs, hem vingut també expressament per recolzar públicament el Sant Pare.

La cloenda de l'Any Sacerdotal no serà un final, sinó més aviat un nou inici. Nosaltres - el Poble de Déu i els pastors - volem donar gràcies al Senyor per aquest temps privilegiat d'oració i de reflexió sobre el sacerdoci. Alhora, ens proposem d’estar més atents a tot allò que l'Esperit Sant vol comunicar-nos. Mentre, tornarem a l'exercici de la nostra missió a l'Església i al món, amb alegria renovada i amb el convenciment que Déu, Senyor de la història, roman amb nosaltres en els moments de crisi i en els nous temps"


per Juan Ramón Domínguez Palacios


15.000 sacerdots preparen amb el Papa la clausura de l'Any Sacerdotal al Vaticà


Durant la cerimònia de clausura de l'Any sacerdotal, Benet XVI ha afrontat directament els casos d'abusos sexuals. "Just aquest any dedicat a celebrar la figura dels sacerdots, han sortit a la llum pecats de sacerdots -sobretot-, els abusos a menors, en els quals es trenquen totalment els valors del sacerdoci entès com a manifestació de l'amor de Déu a les persones".

"També nosaltres demanem insistentment perdó a Déu i a les persones afectades i prometem que farem tot el possible perquè no es cometin mai més aquest tipus d'abusos; prometem que en l'admissió al sacerdoci i en la formació durant el camí de preparació farem tot el possible per comprovar l'autenticitat de la vocació; i que acompanyarem encara més els sacerdots al seu camí que el Senyor els protegeixi i els custodiï davant de situacions difícils i en els perills de la vida".