dimecres, 9 de juny del 2010

Carta del Prelat de L’Opus Dei



Les nombroses celebracions litúrgiques d'aquest mes de juny serveixen de guia a la carta que el Prelat de l'Opus Dei dirigeix als fidels de l'Obra.


Cada vegada que celebrem o assistim a la Santa Missa, afirma el Prelat, participem en el suprem acte d'amor que Crist va realitzar en la Creu, i al qual va ordenar tota la seva vida.

I afegeix que a aquest goig i gratitud a Déu per un do tan gran -que hem d'actualitzar en cada jornada- s'uneixen les celebracions litúrgiques de les solemnitats que hem celebrat o celebrarem en aquests dies, perquè ens posen en comunió íntima amb diversos aspectes del misteri de Crist i ens comuniquin alhora gràcies específiques.


Fa referència a la manifestació de l'Esperit Sant a Pentecosta, omplint els Apòstols dels seus dons i afirmant que per mitjà d'aquests signes de la vinguda de l'Esperit Sant, el Senyor ens dóna a conèixer també els efectes de l'acció del Paràclit en les ànimes que s'obren dòcilment a la seva gràcia, i exhorta a tots agrair a la Verge la seva intercessió constant per tornar-nos més sensibles a les inspiracions de l'Esperit Sant, com els va succeir als Apòstols reunits al seu voltant al Cenacle.


Es refereix a les solemnitats del Corpus Christi i del Sagrat Cor, que commemoren dues manifestacions de la immensa complaença que Déu ha posat en els homes, recordant que en aquesta última festa, el dia 11 de juny, finalitza l'Any Sacerdotal, i demana a tots continuar resant i movent altres persones a pregar per les vocacions sacerdotals, per la santedat dels sacerdots i de tot el poble cristià.


I afegeix: Demano al Senyor que aquest clam, que hem intentat incrementar al llarg dels mesos passats, no cessi pas mai en les nostres ànimes; també per callar els qui ataquen la gran meravella del sacerdoci.

Recorda el seu recent viatge a Torí , on he anat a venerar el Sant Sudari acompanyat de totes i de tots -com faig sempre en els meus viatges- per demanar al Senyor que inflami els nostres cors amb el foc de l'Esperit Sant, suggerint que hem de cercar el contacte amb la Humanitat Santíssima del Senyor en la Penitència i en l'Eucaristia.

Demana a tots que, durant els dies que falten fins al dia 26 de juny, aniversari del trànsit al cel de Sant Josepmaria, acudir amb fe a la seva intercessió, perquè, seguint fidelment el seu exemple i els seus ensenyaments, també nosaltres sapiguem conformar les nostres vides amb la vida de Crist, fins a ser una sola cosa amb Ell i, recordant que el dia anterior es compleix un nou aniversari de l'ordenació dels tres primers sacerdots de l'Obra, demana fixar l'atenció en cada un – tant els sacerdots com els seglars -, per aprendre a no dir mai "prou" davant de les exigències de la nostra ànima sacerdotal.

Text complet de la Carta : Castellà
Text complet de la Carta: Català

.