dimarts, 8 de juny del 2010

Sobre el bloqueig d'Israel a Gaza

.

L'assalt violent en aigües internacionals, l'ús d'armes de foc contra civils que no les havien utilitzat, el segrest dels vaixells per mantenir el bloqueig de Gaza -mesura que no compta amb cap suport jurídic -, són mostres del creixent menyspreu del govern israelià per la legalitat internacional.

El violent atac israelià contra la flotilla d'ajuda humanitària que pretenia arribar a Gaza torna a recordar a l'opinió pública les dramàtiques conseqüències del bloqueig que Israel imposa a la franja.


La reconstrucció de Gaza, assolada per l'operació militar d'Israel el gener de 2009, ensopega amb el bloqueig israelià, que tan sol permet les importacions amb comptagotes. La inhumana situació d'1,5 milions de persones atrapades a la franja va ser denunciada en un informe del Comitè Internacional de la Creu Roja, publicat el juliol de l'any passat (cfr. Aceprensa, 8-07-2009).

Malgrat que la comunitat internacional es va comprometre a dedicar 4.500 milions de dòlars per a la reconstrucció de Gaza, el bloqueig israelià ho ha impedit, sense que hi hagi hagut la necessària pressió diplomàtica per evitar-ho. En un informe, titulat ‘Failing Gaza’: ‘No rebuilding, no recovery, no more excuses’, 16 destacats grups humanitaris i de drets humans van criticar la inoperància de la comunitat internacional per acabar amb el bloqueig i permetre la reconstrucció (cfr. Aceprensa, 23-12-2009).

Font: Aceprensa.net
‘Posted by rsanzcarrera’ bloc ‘tan_gente’