divendres, 18 de juny del 2010

Educació sexual



Pares, compte! Avis, ull viu! Educadors, alerta!

Fa pocs dies vaig llegir un article sobre ‘Educació sexual’ publicat per ‘Juan Ramón Domínguez’ al seu bloc que més o menys deia així:



Una educació sexual adequada? Un vídeo mostra què ensenyaran els 'agents de salut' del Govern.

La Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d'Interrupció Voluntària de l'Embaràs que entrarà en vigor el pròxim 5 de juliol portarà a les escoles espanyoles el que la pròpia norma denomina una educació sexual adequada.

Tractarà, entre d’altres objectius, que els joves aprenguin a conèixer i acceptar la diversitat sexual, previnguin malalties, infeccions de transmissió sexual i embarassos no planificats.

En realitat, aquest model d'educació salut sexual fa anys que s’està difonent des de l'Administració estatal, autonòmica i municipal: tallers d'educació afectiu-sexual, guies, fulletons i materials multimèdia. Però, en què consisteix exactament?


Per explicar-ho, ‘Profesionales por la Ética’ han realitzat un vídeo titulat «Aquesta és l'educació sexual que el Govern vol donar als teus fills» en el que es mostren imatges i texts extrets de publicacions destinades a joves i a adolescents editats pels Ministeris d'Educació i Sanitat i les Conselleries de Sanitat d'Andalusia i Catalunya.

Enllaços d'educació sexual dels joves de les administracions públiques:

.

2 comentaris:

kimi ha dit...

El Venerable Juan Pablo II escrivia a la seva Encíclica Evangelium vitae paraules que continuen sent de gran actualitat: "Per el futur de la societat i el desenvolupament d'una sana democràcia, urgeix doncs descobrir de nou l'existència de valors humans i morals essencials i originaris, que deriven de la veritat mateixa de l'ésser humà i expressen i tutelen la dignitat de la persona. Són valors, per tant, que cap individu, cap majoria i cap Estat mai poden crear, modificar o destruir, sinó que han de reconèixer només, respectar i promoure. " (n. 71).

kimi ha dit...

El Venerable Juan Pablo II escrivia a la seva Encíclica Evangelium vitae paraules que continuen sent de gran actualitat: "Para el futur de la societat i el desenvolupament d'una sana democràcia, urgeix doncs descobrir de nou l'existència de valors humans i morals essencials i originaris, que deriven de la veritat mateixa de l'ésser humà i expressen i tutelen la dignitat de la persona. Són valors, per tant, que cap individu, cap majoria i cap Estat mai poden crear, modificar o destruir, sinó que han de reconèixer només, respectar i promoure. " (n. 71).