dissabte, 26 de juny del 2010

El Pilar, primera aparició de Maria


Arribat el dissabte, com de costum, fem una visita a la Mare de Déu
.
Documents històrics parlen que Maria es va aparèixer als deixebles de Jesús quan encara era viva; i afirmen que la Verge es va aparèixer també als primers cristians d'Espanya per recolzar-los en les seves dificultats.

Estem parlant de l'aparició de la Verge del Pilar, a Espanya.

Segons la tradició recolzada per documents que es remunten al segle XIII, l'aparició va tenir lloc un dia que l'apòstol Santiago es trobava vora el riu Ebre que travessa la ciutat de Saragossa, desanimat perquè els habitants no responien a la predicació de l'Evangeli.

La Verge se li va aparèixer de sobte, dempeus sobre un pilar de marbre, el va confortar i li va demanar també que construís un temple al mateix lloc de la seva aparició.

Segons fonts històriques, la mateixa columna en la que se li va aparèixer la Mare de Déu, seria la que avui sosté la seva imatge.

Els mateixos documents assenyalen que això va succeir l'any 39 o 40, quan Maria vivia a Éfeso. El cristianisme a Espanya va començar així els seus primers passos.

L'apòstol Santiago i els vuit testimonis més, que van assistir al prodigi van començar edificar una església, on ara es troba la basílica de Saragossa, anomenada antigament "Cesaraugusta".