dijous, 10 de juny del 2010

La nena xinesa que va patir martiri per amor a l'Eucaristia


Per recordar que som a l’octava del Corpus, m’ha semblat bé publicar aquest article tret d’un extracte de “Let the Son Shine” del Rev. ‘Martin Lucía’ que fa referència a l’Eucaristia
.
Uns mesos abans de la seva mort el bisbe ‘Fulton J. Sheen’ va ser entrevistat per la televisió nacional: "Mons. Sheen, vostè va inspirar milions de persones a tot el món. Qui el va inspirar a vostè? Va ser potser un Papa? ".

Mons. Sheen va respondre que la seva inspiració no va ser un Papa, ni un Cardenal, o un altre Bisbe, i ni tan sols no va ser un sacerdot o monjo. Va ser una nena xinesa d'onze anys.....

Explicà que quan els comunistes es van apoderar de la Xina, van empresonar un sacerdot a la seva pròpia rectoria prop de l'Església. El sacerdot va observar aterrit des de la seva finestra com els comunistes van penetrar a l'església i es van dirigir al santuari. Plens d'odi van profanar el Tabernacle, van prendre el copó i el van tirar al terra, escampant les hòsties consagrades.

Eren temps de persecució i el sacerdot sabia exactament quantes hòsties contenia el copó: trenta dues.

Quan els comunistes es van retirar, potser no se’n van adonar, o no van fer cas d’una nena que resava a la part del darrera de l'església, la qual va presenciar tot el succeït.
.
Aquella nit la petita va tornar i, evadint la guàrdia apostada a la rectoria, va entrar a l'església. Allà va fer una hora santa d'oració, un acte d'amor per reparar l'acte d'odi. Després de l‘hora santa, es va endinsar al santuari, es va agenollar, i inclinant-se cap al davant, amb la seva llengua va rebre Jesús en la Sagrada Comunió. (en aquell temps no es permetia als laics tocar l'Eucaristia amb les mans).

La petita va continuar cada nit, fent la seva hora santa i rebent Jesús Eucarístic a la seva llengua. La trentena segona nit, després d'haver consumit l'última hòstia, accidentalment va fer un soroll que va alertar el guàrdia. Aquest va córrer al seu darrere, la va agafar, i la va colpejar fins matar-la a cops, amb la culata del seu rifle.

Aquest acte de martiri heroic va ser presenciat pel sacerdot mentre, summament abatut, mirava des de la finestra de la seva habitació convertida en cel•la.

Quan a Mons. Sheen li van explicar el relat, es va inspirar en tal grau que va prometre a Déu que faria una hora santa d'oració davant Jesús Sagramentat tots els dies, la resta de la seva vida.
.
Si aquella petita va poder donar testimoni amb la seva vida de la presència real del Senyor en el Santíssim Sagrament, ell com a bisbe es veia obligat al mateix. El seu únic desig des de llavors seria, atreure el món al ‘Cor Ardent de Jesús en el Santíssim Sagrament’.

La petita va ensenyar al Sr. bisbe el verdader valor i zel que s'ha de tenir per l'Eucaristia; com la fe pot sobreposar-se a la por i com el verdader amor a Jesús en l'Eucaristia ha de transcendir a la mateixa vida.

El que amaga l'Hòstia Sagrada és la glòria de Seu Amor. Tot el creat és una brillantor d'aquesta glòria que és Jesucrist. Per això moltes custòdies imiten els raigs de sol.

Actualment Mons. ‘Fulton J. Sheen’ està en procés de canonització .
.



S’ha estrenat a Roma un documental sobre la vida i obra de l'Arquebisbe americà Fulton Sheen. La cinta arribarà aviat als Estats Units.
.