dijous, 4 de novembre del 2010

Benet XVI 7 Novembre- Barcelona

.
El Sant Pare dedicarà el temple de la Sagrada Família, joia arquitectònica i religiosa de la Ciutat Comtal.

Les autoritats catalanes estimen que unes 400.000 persones acompanyaran el Papa en el seu recorregut des del Palau Episcopal fins la Sagrada Família i ja han avançat que se'l rebrà amb cortesia i afecte.

Com és habitual hi ha hagut debat amb els tòpics que ens acostuma oferir la premsa, centran-se gairebé només en les despeses que ocasiona el viatge. En donar les xifres del què s'ha gastat (2, 6 milions d'euros) i l'impacte econòmic positiu que es considera (29,8 milions d'euros), el debat s'ha acabat.

Senzillament ridícul. A més, es calcula que 150 milions de persones seguiran els actes per televisió, i qualsevol responsable cultural o turístic pot estimar la projecció mundial que aquesta visita suposa per a Barcelona.

Malgrat alguns líders esquerrans anuncien manifestacions sota el lema "Jo no t'espero", la gran majoria estem molt contents i agraïts pel fet que el Papa vingui a Barcelona, i desitgem acompanyar-lo amb les nostres oracions i afecte, i molt especialment, tots el que puguem amb la nostra presència.

A començaments d’octubre feia témer la falta de voluntaris, actualment n’hi ha més dels necessaris (2.000). També s’han començat a veure banderes vaticanes pels carrers i balcons de la ciutat.

A Barcelona pesa molt el recent viatge del Sant Pare a la Gran Bretanya on es va guanyar els britànics i també dirigents i intel•lectuals no catòlics.


La seva figura suscita atenció a tot el món. Als seus 83 anys és una gran autoritat moral mundial, i la denúncia que fa constantment dels valors relativistes en un món dominat per l'econòmic arriba a tot arreu.

Això molesta alguns, i continuarà molestant: són una minoria, però el Papa parlaria igual de clar encara que fossin majoria.





.