diumenge, 28 de novembre del 2010

L'Advent

.
Comencem l'advent, un temps litúrgic d'espera i esperança. I en aquest primer diumenge se’ns convida a vetllar. Vetllar? Sembla que preferim viure al dia, gastar amb una mà allò que hem guanyat amb l’altra.

Sembla també, que ens hàgim pres massa al peu de la lletra allò de Jesús de no preocupar-se del demà perquè l’avui ja ens porta prou maldecaps.

Quan el Messies va arribar, realment pocs l'esperaven. Va venir als seus, i els seus no el van rebre. Molts d'aquells homes s'havien adormit per el més essencial de les seves vides i de la vida del món. Estigueu vigilants, ens diu el Senyor a l'Evangeli de la Missa. Desperteu, ens repetirà Sant Pau. Perquè també nosaltres podem oblidar-nos d'allò més fonamental de la nostra existència. Acollim la invitació de l'Església a caminar amb els pastors, en plena nit, vigilants, dirigint la nostra mirada cap a aquella llum que surt de la cova de Betlem.

Ens preparem per celebrar, una vegada més, l’esdeveniment central de la humanitat. Fa 21 segles Déu va irrompre a la nostra història: el Fill de Déu es va fer home.

Per preparar bé aquest Advent: podríem concretar-nos alguns propòsits: oració, mortificació, generositat. En la família, a la feina, la convivència amb tots i en totes les circumstàncies. El llibre del Papa, ‘Llum del món’, també ens pot ajudar. Que la llum arribi fins i tot als qui no en tenen. Parlem de Déu sense por.


No podem oblidar que els enemics de Déu temen que els cristians perdem la por.


Prego cada dia per a tots els seguidors d’aquest bloc, perquè tots plegats perdem la por -si en tenim- i encomanem els altres l'alegria i l'optimisme cristià, proclamant als quatre vents la veritat cristiana.


En molts llocs del món, es viu amb fervor la Novena de la Immaculada, una altra espera joiosa que comença. dimarts vinent.


De moment aquí teniu un vídeo de Natzaret, la ciutat de Galilea on va començar l'advent de Maria.



.