dimarts, 30 de novembre del 2010

La primera icona de Sant Josepmaria

.
Fa uns quants dies un dels blocs que acostumo seguir, ‘Pensar por libre’, el seu autor ‘D. Enrique Monasterio’ publicava un post fent referència a la carta que havia rebut de Rússia i deia més o menys això:

Des de Rússia ens envien una fotografia esplèndida de la primera icona de Sant Josepmaria. La tradició oriental fa palès que una icona, és molt més que una imatge. Potser en un altre moment algú ens ho pugui explicar amb detall.

Junt amb la fotografia hi ha també una carta, de la qual selecciono alguns paràgrafs.


"La primera icona de Sant Josepmaria l’ha pintat, ‘escrit’ en diuen aquí un ‘iconopista’ ortodox molt famós: ‘Alexandre Sokolov’, les seves obres figuren en diverses catedrals de tot el món, i una icona de la Verge Eucarística, amb el Nen representat com si estigués dins un calze, que té fama de miraculós. És també autor de la icona de Sant Rafael, que serveix de portada en l'última i més difosa edició de "Camí" en rus.

La llegenda diu: " Déu crida tots a la santedat. Qualsevol tasca honrada pot ésser instrument de santificació pròpia i aliena". Mai ningú no havia dit una cosa així en aquesta terra.

En tota icona, el fons daurat representa l'eternitat. Sant Josepmaria uneix, al seu cap i cor, el Cel i la Terra.

‘Escriure’ la icona ha costat més de dos anys de feina. Una versió anterior, modificada després en part, va presidir la Missa del 26 de juny de l'any passat a la Catedral de Moscou. L'arquebisbe ‘Pablo Pezziml’ la va beneir i va exposar a la veneració del poble.

La icona ara es troba en un dels centres de l'Obra a Moscou.

Ens alegra i ens commou us hagi agradat.

La gent en veure-la es queda bocabadat. Sant Josepmaria està molt bé (al límit entre l'iconogràfic i el realista, gairebé passant-se de realista) i la Verge és, senzillament, antològica.

Una forta abraçada i no us oblideu de resar per nosaltres".

Doncs ja hi podeu comptar! I, de ben segur també amb les oracions de tots els seguidors d’aquest bloc.
.