diumenge, 7 de novembre del 2010

El Sant Pare a la Sagrada Família


“Vosaltres sou el temple de Déu”

Milers de persones s'han aplegat pels carrers de Barcelona durant el recorregut que portava el Papa al temple de la Sagrada Família. El seu segon dia a Espanya i abans de consagrar el Temple de la Sagrada Família d'Antoni Gaudí com Basílica menor, Benet XVI s’ha reunit breument amb els Reis d'Espanya en una trobada privada.

A l'interior de la basílica l'esperaven més de 6.500 persones i 1.100 concelebrants entre cardenals, bisbes i sacerdots. Als carrers propers a la Sagrada Família s’han instal•lat 36 pantalles gegants perquè les més de 250.000 persones poguessin seguir la missa de Consagració del Temple.

El Papa ha començat l'homilia dient unes paraules d'agraïment en català.
.
Benet XVI ha descrit la consagració de la Sagrada Família com un "punt significatiu en una llarga història d'il•lusió, de treball i de generositat, que dura més d'un segle".

Benet XVI ha destacat la seva alegria personal per consagrar la Sagrada Família, un temple molt unit a la figura de Sant Josep.

"M'ha commogut especialment la seguretat amb què Gaudí, davant les innombrables dificultats que va haver d'afrontar, exclamava ple de confiança en la divina Providència: "Sant Josep acabarà el temple". Per això ara, no deixa de ser significatiu que sigui dedicat per un Papa que porta el nom de Josep".
.
El Papa al final de l'homilia ha demanat "nous testimonis de santedat" per mostrar al món la bellesa de la vida cristiana.

"En contemplar admirat aquest recinte sant de sorprenent bellesa, amb tanta història de fe, demano a Déu que en aquesta terra catalana es multipliquin i consolidin nous testimonis de santedat que prestin al món el gran servei que l'Església pot i ha de prestar a la humanitat".

En acabada la Missa, el Papa ha sortit a la façana del Naixement per resar l’àngelus, en el que ha parlat sobre l'Església com una família.

"Tota l'Església, escoltant i complint la seva Paraula, es converteix en la seva Família. I més encara, ens ha encomanat ser llavor de fraternitat que sembrada a tots els cors encoratgi l'esperança".

Una consagració històrica, per la bellesa de la, que és ara, Basílica de la Sagrada Família i també per ser la segona vegada en la història que un Papa celebra aquest ritu de consagració.

.