dilluns, 8 de novembre del 2010

Fer present el viatge del Sant Pare (2)


(Segon article de Juan Ramón Dominguez Palacios)

El Papa m'ha mirat!

Barcelona es va abocar ahir al carrer per a la rebuda del Sant Pare. Des de primera hora del matí, els barcelonins van sortir al carrer per viure un dia històric per a la capital catalana. Més de 250.000 persones van tenyir la Ciutat Comtal amb els colors blanc i groc de la Ciutat del Vaticà, lloant a tota hora Benet XVI amb múltiples mostres de religiositat i fe.
.


Aquí teniu algunes anècdotes.

Molts vam ser els que varem matinar per trobar un bon lloc per poder veure el Pontífex, el més a prop possible durant el seu recorregut amb el papa mòbil entre el Palau Episcopal i la Sagrada Família.

«Encara estic una mica adormit, m’he despertat abans les set del matí», deia l’Ignasi, un nen d'11 anys, mentre badallava. «No venim només a veure el Papa, sinó que ell vegi i senti com li donem la benvinguda», afirmava Isabel al costat dels seus tres fills i marit.

«Quant estona falta per veure al Papa?», preguntava ansiós el petit Mateu a un policia. Al seu costat una vintena de nens d'entre 4 y11 anys esperaven eufòrics amb banderes a la mà i la cara pintada, per veure passar al papa mòbil a l'encreuament del carrer Marina i Aragó. «Jo sóc addicte a Benet!», cridaven tan fort com podien amb un megàfon un grup d'adolescents entre salts d'alegria i emoció.

Després d'aquests s'animà mossèn David, un rector navarrès, que cridava «Visca el Papa!» al costat dels seus feligresos. «Sí, sí sí, el Papa ja és aquí», entonava un grup de Saragossa amb una gran pancarta de benvinguda. «Vam anar ahir a rebre'l a la Catedral, i avui no ens ho podíem perdre», explicava Clara, una cubana de 25 anys mentre va agafar amb força el rosari de la seva primera comunió.

«Ja arriba, ja ve el Papa», va avançar Maria a les seves amigues preparada amb la càmera de fotos, mentre els helicòpters sobrevolaven l'Eixample.

El papa mòbil més ràpid

El papa mòbil va passar a una velocitat més alta del previst, però això no va fer que els ànims es rebaixessin. Els crits d'emoció i l'onejar de banderes acompanyaven el seu pas, mentre unes noies corrien al seu darrera. «M’ha mirat!», va dir l'Ignasi de 7 anys.

«Segurament es veuria millor des del sofà de casa, però és molt important que el Papa senti com l'acollim, el volem i l'admirem», va recordar Isabel als seus fills, que havien aconseguit entrades per seguir la cerimònia des d'una de les pantalles ubicades al parc de la Sagrada Família. Al costat d'ells Stephen, un professor anglès jubilat vingut de Londres, seguia atent la cerimònia als peus del temple de Gaudí.

Als carrers adjacents, la multitud seguia amb aplaudiments l'acte. Després d'agenollar-se a les voreres durant la consagració, els fidels es van amuntegar per rebre la comunió, que 300 sacerdots van repartir pels carrers propers. «M'emociona que hi hagi tanta gent, famílies senceres, nens i joves que vénen a valorar i a donar gràcies a Déu per tot el que tenim», va comentar Saturnina, de 76 anys, emocionada.

Universalitat

En la confluència entre els carrers Marina i la Gran Via, diverses persones van contemplar la cerimònia en una de les pantalles gegants instal•lades per a l'ocasió. Alguns van lamentar no poder rebre la comunió, una cosa que sí es va donar als 13.000 assistents a la retransmissió que s'oferia en el plaça de braus la Monumental.

Banderes vaticanes, espanyoles, mexicanes o xilenes en l'interior del recinte taurí demostraven la universalitat de l'acte. Llàgrimes al so del «Virolai» van posar punt i final a la cerimònia eclesiàstica que, seguida de l’Àngelus, va omplir Barcelona d'emoció. «Es nota, se sent, el Papa està present», cantaven Begoña, Patrícia i Inés ja de tornada a casa.

La Monumental com a temple

La plaça de braus de La Monumental, a Barcelona, va deixar ahir per unes hores la tauromàquia per acollir 13.000 persones. En el seu interior es van instal•lar dues pantalles gegants que van permetre als assistents seguir en directe la consagració de la Sagrada Família

.