divendres, 5 de novembre del 2010

El Papa ens visita aquest cap de setmana.

.
Diumenge 7 de novembre Benet XVI visitarà Barcelona per oficiar la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família, un acte que en convertirà en "Basílica" una de les joies de l'arquitectura religiosa i un símbol inequívoc de les arrels de la cultura europea per celebrar la litúrgia de la dedicació d'aquest temple.

Potser algú es pregunti per què el Papa Benet XVI, presidirà aquesta cerimònia? o també, per què la Sagrada Família ha estat denominada com la 'Catedral d'Europa'?

Tot això entronca amb el caràcter universal que el propi Gaudí volia imprimir a un temple en el qual, mitjançant un bosc de palmeres de pedra estan representades totes les diòcesis del món.

"Gaudí va pensar en un temple de veritat catòlic i universal, per això va simbolitzar en ell els cinc continents del món i té sentit que sigui el Papa qui presideixi la seva dedicació", assenyala el Cardenal Lluís Martínez Sistach. Es tracta doncs, d'un acte que en convertirà en "Basílica" una de les joies de l'arquitectura religiosa i un símbol inequívoc de les arrels cristianes de la cultura europea.