divendres, 12 de novembre del 2010

Benet XVI ha portat a Espanya l'harmonia entre el laïcisme i la fe

.
«Benet XVI ha portat a Espanya l'harmonia entre el laïcisme i la fe, un missatge de "diàleg", no de "ruptura i allunyament"», assegura el Cardenal Julián Herranz Casado.

President emèrit del Consell Pontifici per als Textos Legislatius, el purpurat, nascut a Baena (Còrdova), el 1930, un dels més importants experts en Dret Canònic, comparteix amb ZENIT en aquesta entrevista les seves experiències de dos dies al costat del Sant Pare al seu país natal.

El Sant Pare, a l'avió papal que el portava a Santiago de Compostel·la , va defensar la trobada entre laïcisme i fe, una cosa que alguns mitjans van interpretar més aviat com un distanciament. Considera que després d'aquesta visita apostòlica queda més clara segons l'opinió pública la proposta de Benet XVI sobre les relacions Església i Estat?

Aquests mitjans que vostè es refereix sembla que interpreten ordinàriament qualsevol afirmació o fet sobre les relacions Església -Estat seguint la seva coneguda ideologia agnòstica i relativista.

Això ha portat als lectors, per desgràcia, em sembla, a actituds agressives, a fomentar ruptures i allunyaments, quan en realitat, coneixent Benet XVI, hi ha una constant voluntat de diàleg, d'encontre serè i constructiu.

En realitat Benet XVI, en aquest viatge com en la seva passada estada al Regne Unit i en moltes altres ocasions, ha tornat a proposar, amb l'esperit evangelitzador que li és característic, i sense fer política, un tipus de societat en la qual l'harmonia entre fe i raó sigui la mesura del verdader humanisme, i on un sa concepte de laïcisme, que respecti la dignitat de la persona i els seus drets inalienables, entre ells la llibertat religiosa, de culte i de consciència, permeti superar el fonamentalisme laïcista, hostil -no solament a Espanya i altres nacions europees, sinó també en altres llocs del món- la importància familiar, cultural i social del cristianisme i en general de la religió.

Però la voluntat de Benet XVI ha estat a tota hora, a Espanya i fora d’Espanya, completament positiva, i diria constructiva, de diàleg i harmonia, mai de ruptura o distanciament, sinó d'encontre.

ZENIT.org (Entrevista de Julián Colina) (Almudí)

LLEGIR-NE MÉS


Article publicat per Juan Ramón Domínguez Palacios en el seu bloc ‘En la cumbre’