dimarts, 16 de novembre del 2010

Reminiscències del viatge del Papa


La setmana passada vaig sentir una conversa sobre les despeses del viatge del Sant Pare. Pensava que aquest tema era ja un fet catúfol, però veig que no, encara hi ha qui –amb esperit obtús -, dóna voltes i més voltes, inflant el cap als del seu voltant.
.
Doncs ja hi estem anant, per això poso aquest exemple.

Hi va haver una dona pecadora que es va apropar a Jesús, va vessar un perfum caríssim als seus peus i els eixugava amb les seves llàgrimes. Alguns van pensar, "vaja profeta! no sap que aquesta és una pecadora?".

Judes, l’encarregat de la bossa va pensar que es podia haver venut aquest perfum per donar-ho als pobres, tenia una calculadora al cap i ràpidament va calcular què valia el perfum.

Jesús va lloar la dona perquè estimava molt i per la seva generositat a mans plenes, el perfum símbol d'amor.

Últimament han aparegut també molts calculadors -del morro fort - que es pregunten quant va costar el viatge del Papa.

D'altres es queixaven que la ciutat i el tràfic va estar difícil, oblidant que sovint tenim maratons solidàries, manifestacions, celebracions, desfilades, curses, amb bicicleta, corrent, a peu, i circular per la ciutat és impossible, però no sento crítiques, ja que seria ratllat d'insolidari.

Dos enamorats es regalen una cosa de valor, mai obsequis que no valen un sisó o quatre xavos. El temple de Gaudí mira primer a Déu, catedral del segle XXI i als homes.
.
Cameron va agrair el viatge del Papa a Anglaterra per l'esperança que va suposar, i aquí, encara anem amb la calculadora.

En qualsevol cas, agraeixo de tot cor al govern d'Espanya, la seva amabilitat i generositat en aquest viatge. Gràcies molt especialment al Cap d'Estat i família.

Tanmateix, fins i tot hi ha qui parla de vendre els museus vaticans , però no sento propostes per vendre el Museu del Prado per apaigavar la crisi.